середа, 10 лютого 2010 р.

Так помирають закохані…

           Кохання схоже на хмару, яка несучи в собі тонни прозорої води, в якийсь момент розмикає свої обійми і виливає її на землю, навіть якщо там – лише суцільний бетон. І вона не чекає, чи виросте щось на тому місці, якому вона прагне подарувати життя…Ні, вона просто ллє воду, бо інакше не може. А ти продовжуєш стояти босими ногами на холодному бетоні, промокаючи наскрізь від падаючих крапель води та власних сліз. І тобі байдуже, що навколо лише один камінь, бо ти дивишся вгору.
           Кохання схоже на сонце, яке освітлює шлях, зігріває все довкола, але разом з тим – засліплює і вбиває своїм пекучим язиком. А ти продовжуєш стояти під його привабливим сяйвом, не відчуваючи, як плавиться твоя шкіра і горить серце. І тобі байдуже, ти ладен згоріти вщент, розсипатись на порох, розвіятись по світу мільярдами живих молекул.
           Кохання схоже на повінь, яка починається дрібним дощем та оманливими хвилями вітру. Ще мить – і ти опиняєшся під сильною зливою, не звертаючи увагу на те, що вода вже омиває твоє підборіддя. А ти продовжуєш дихати, не замислюючись про останній подих.
           Кохання схоже на падіння зі скелі, яке дарує відчуття вільного польоту, свободи, але, яке не здатне боротися із силою земного тяжіння. І ти продовжуєш летіти, не опираючись законам фізики і не рахуючи секунди, бо на це немає часу.
          Кохання схоже на троянду, яка зачаровуючи своєю красою і ароматом, манить взяти її в руку та водночас, не дозволяє міцно стиснути кулак, випускаючи у свій захист гострі колючки. Але в якийсь момент ти втрачаєш свою обачність і, сильно стискаючи її в долоні, починаєш чути стукіт падаючих крапель. І ти продовжуєш стікати кров’ю і готовий втратити усю, аби якомога довше насолодитися красою та ароматом квітки.
         Кохання схоже на кольорове скло, через яке світ набуває іншого відтінку та правди. Але спостерігати за склом вривається терпець і ти розбиваєш голими руками шибку і розсипаєшся разом з нею на тисячу дрібних шматків. Ти продовжуєш лежати на мокрому асфальті серед кольорового скла, не маючи сили зібрати себе докупи. Але тобі байдуже, адже твоє вухо вловлює звук знайомих, милих кроків і ти вже не боїшся, що вони можуть пройтися по тобі.
              Якщо ти не втопився, не згорів, не задихнувся, не розлетівся на тисячі шматків, не розбився, не розсипався на порох і не стік кров’ю до останньої краплі, – то ти насправді не кохав.  

12 коментарів:

  1. тут якось зовнішній вигляд змінився... у?

    ВідповістиВидалити
  2. але стаття якісь нехороші думки навіює.. вона є гарна.. але кожен думає про щось своє... ага...

    ВідповістиВидалити
  3. Так, трохи сумно.., але так вже повелося – де є кохання, там завжди э місце суму, така вже ця загадкова хімія почуттів...

    ВідповістиВидалити
  4. Гарно. але не можу погодитись з останнім реченням. Я чомусь завжди вважала, що кохання зцілює і лікує (якщо воно справжнє), надає сили, дає підтримку, вдихає життя...
    Кохання - це прекрасне і велике почуття і навіть якщо ти розчиняєшся в коханій людині, ти не зникаєш, ти довершуєш ідеальність вашого існування...

    ВідповістиВидалити
  5. дякую, loreleya за твій коментар. Звісно, кохання – це прекрасне почуття, яке зцілює і надихає, але цими словами я хотіла показати, наскільки воно є сильним та всемогутнім, наскільки воно є прекрасним і водночас безжальним. Я вважаю, якщо людина по-справжньому кохає, то вона обов’язково стикається з обома сторонами медалі під назвою "кохання". Аа якщо ні, то їй просто пощастило :)

    ВідповістиВидалити
  6. Ну життя, то певно така рулетка, в якій нікому не може пощастити на 100%.
    Але якщо
    "ти не втопився, не згорів, не задихнувся, не розлетівся на тисячі шматків, не розбився, не розсипався на порох і не стік кров’ю до останньої краплі, – то ти насправді не кохав."
    то я не впевнена, що хочу кохати. Бо збирати тисячі шматків, відновлюватись з попелу, хапати ще хоч один ковток повітря, коли горло здавлює зашморг - задоволення досить сумнівне...

    ВідповістиВидалити
  7. В житті справді не можна щось констатувати на всі сто відсотків, адже воно (життя), з однієї сторони, лукаве і непередбачуване, з іншої – логічно послідовне, яке підкоряється нашим бажанням. Але, щодо кохання, то якраз, коли кохаєш, то не помічаєш, що розбився, розлетівся на тисячі шматочків, чи розсипався попелом – в цьому й вся родзинка та загадка цього дивного почуття, без якого світ не милий.
    Я вважаю, що кохання – це одна з найважливіших хімічних реакцій, яка забезпечує все життя на цій планеті, тому, якщо закохався, навіть, якщо при цьому розбився – воно того варте.

    ВідповістиВидалити
  8. Існує думка ,що"Так Кохання Народжується і виростає у бездонну Любов"

    ВідповістиВидалити
  9. Якщо така думка існує, то, мабуть, це правда...бо значить є люди, які це пережили

    ВідповістиВидалити
  10. Кохання - невід'ємна, бурхлива, емоційна стадія почуттів. Кохання не вічне. Але воно не вмирає (якщо його свідомо не знищити), а з часом (з віком людини) переростає в ЛЮБОВ, точніше, в її складову частину, яка стосується тільки своєї пари (її чи його) і нікого більше. Мабуть, це та складова ЛЮБОВІ, яка відрізняє ЛЮДИНУ від інших істот чи організмів. Різні складові ЛЮБОВІ з'являються в людини в різні періоди її життя - при народженні закладена любов до життя, в процесі пізнання світу - любов до рослин, тварин, роботи і т.д. І всім цим нас наділяє наш Творець. Він в кожному з нас у вигляді тієї ж ЛЮБОВІ...

    ВідповістиВидалити
  11. Дякую за коментар.
    Кохання справді не вічне, так іноді воно переростає в Любов, а іноді, на жаль, таки помирає на якийсь час, або назавжди, в залежності від "сили удару". Є різні люди: хтось кохає один раз і на все життя, а хтось закохується кожен день, але так чи інакше кохання – це прекрасне почуття, без якого світ перетворився б на чорно-білу стрічку.

    ВідповістиВидалити